پر بازدیدترین اخبار آرشیو

آخرین اخبار

لطمه صادرات از بازار مشوش ارزی

پدرام سلطانی در گفتگو با خبرنگار اکسپورتنا درباره تاثیر بازار مشوق ارزی و تغییرات نرخ ارز در بودجه اظهار کرد: در بازار مشوش ارزی شاهد این هستیم که مرتب نرخ های متفاوتی از سوی مقامات دولتی، مجلس و کمیسیون تلفیق مطرح می‌شود که نشان از یک بی‌سامانی از شرایط اقتصادی در سیاست‌های بودجه‌ای می‌دهد و این بی‌سامانی همیشه بر رفتار بازیگران اقتصادی تاثیر می‌گذارد. وی با اشاره به نگرانی بازیگران اقتصادی از آینده کشور در بخش اقتصاد، افزود: این روند عملاً آنها را به سمت رفتارهای محافظه کارانه تری سوق می‌دهد.

لطمه صادرات از بازار مشوش ارزی

اتاق ایران از انجام پروژه پژوهشی CACCI برای رفع موانع تجاری، حمایت می‌کند

اولین جلسه مجازی کمیته راهبردی پژوهش کنفدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت آسیا – اقیانوسیه (CACCI) درباره «احیای نظام تجارت جهانی» برگزار و پدرام سلطانی به‌عنوان عضو کمیته راهبردی مذکور از سوی CACCI منصوب شد. شورای کنفدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت آسیا- اقیانوسیه (CACCI) تصمیم گرفت تا پژوهشی در خصوص آزادسازی تجارت، با تمرکز بر مسائل مختلفی ازجمله نظام تجارت جهانی به‌عنوان نظامی عمومی، ناکارآمدی نظام تجارت و WTO و علل بروز و اهمیت این ناکارآمدی و اقدامات لازم انجام دهد. به همین منظور این شورا کمیته‌ای راهبردی باهدف پیشبرد موفقیت‌آمیز طرح پژوهشی مذکور ایجاد کرده و از پدرام سلطانی، نایب‌رئیس CACCI با توجه به تجارب ارزنده و همچنین حضور مؤثر او در برنامه‌های مختلف بین‌المللی و منطقه‌ای، جهت عضویت در کمیته یادشده دعوت به عمل‌آورده است.

اتاق ایران از انجام پروژه پژوهشی CACCI برای رفع موانع تجاری، حمایت می‌کند

کسب‌وکار یا مسوولیت اجتماعی؟

ورود بنگاه‌های اقتصادی به اجرای فعالیت‌های ورزشی از جمله ایجاد زیرساخت در مناطق کم‌برخوردارتر، حمایت از ورزشکاران بومی، باشگاه‌داری و... و قرار دادن این اقدامات در زمره مسوولیت اجتماعی شرکتی از چند منظر قابل بررسی است که عبارتند از: هدف بنگاه‌ها از انتخاب یک پروژه‌، وجود انتفاع برای بنگاه در میان‌مدت و بلندمدت در صورت عملیاتی شدن پروژه موردنظر، الزام حاکمیت به تعریف یک پروژه مشخص و... . درواقع دانستن هر یک از موارد بیان شده می‌تواند در اظهارنظر نسبت به این دست اقدامات اثرگذار باشد و یک پروژه مشخص را در زمره مسوولیت اجتماعی قرار دهد یا آن را از این لیست خارج و به

کسب‌وکار یا مسوولیت اجتماعی؟

موانع 9گانه در ماراتن اقتصاد دیجیتال

الزامات بیشتر شدن سهم اقتصاد دیجیتال چیست؟ موانع موجود در بخش حاکمیتی و تصمیمسازی سد راه توسعه‌ی اقتصاد دیجیتال کدامند؟ و سؤالاتی از این قبیل، موضوع میزگردی است که در قالب وبینار و با حضور دکتر پدرام سلطانی، نایب رییس سابق اتاق بازرگانی و مهندس سادينا آبائی، فعال حوزه ICT و نایب رییس کمیسیون احداث و صادرات خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی ایران به بحث و بررسی گذاشته شده است.

موانع 9گانه در ماراتن اقتصاد دیجیتال

همگرایی بحران‌ها

وضعیت فعلی در رواج بی‌اعتمادی مردمی و بی‌اعتباری ساختار سیاسی با دوره مشروطه ما را با این حقیقت آشنا می‌کند که ایجاد نهادهای مدرن، مردم سالاری و حاکمیت قانون خواستی بوده که عمدتا روشنفکران، فعالان سیاسی و اجتماعی به دنبال آن بوده‌اند اما ذی‌نفعان هر بار با کنار زدن جریان‌هایی که توان اعتبارزایی برای کشور داشته‌اند. زمینه نوعی بی‌اعتباری سیاسی را فراهم آورده‌اند، پدرام سلطانی فعال اقتصادی می‌گوید: «وقتی انقلاب مشروطه به وقوع پیوست و آن نابسامانی حاکمیتی که در زمان محمدعلی شاه و بعد هم احمدشاه اتفاق افتاد و کشور را به سمتی برد که بحران همه کشور را گرفت و سبب شد افراد مختلفی در گوشه گوشه کشور ادعاهایی مطرح کنند. شرایطی به‌وجود آمد که وقتی کودتای ۱۲۹۹ رضاخان رخ داد، روشنفکران و فعالان بخش خصوصی که از قضا از انقلاب مشروطه حمایت کرده بودند به این بسنده کردند: حاکمیتی که مرکزیت سیاسی و ثبات و امنیت را به‌وجود بیاورد که آنها بتوانند در کشور کار و زندگی کنند. بهتر از آن است که اساسا ساخت سیاسی باثباتی وجود نداشته باشد در این گفت وگو به زمینه‌های بی‌اعتباری و تبعات آن برای جامعه پرداخته شده است.

همگرایی بحران‌ها

بالشتک ارزی را خالی نکنید

پدرام سلطانی نائب رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران، نرخ تعادلی ارز در کشور را همان محدوده ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان می‌داند و می‌گوید: از آنجایی که میزان افزایش فروش نفت و آزاد شدن دارائی‌های بانک مرکزی محدود خواهد بود، افراط در عرضه ارز می‌تواند بالشتک ارزی کشور برای مقابله با نااطمینانی‌ها را از بین ببرد.

بالشتک ارزی را خالی نکنید